Høj opløsning

Kristian Hude har brugt flere forskellige kameraer. Der største har været et 18x24 kamera. I dette kamera har glaspladenegativet en størrelse på 18x24 cm. Skanning af glaspladerne har vist at en minimums skan-opløsning på 800 dpi er nødvendig for at fange alle billedets detaljer. Det giver et skan på 42,9 megapixels (5669x7559 pixler). Til sammenligning har markedets pt. bedste digitalkamera en opløsning på omkring .16.7 megapixels. Opløsningen i billederne fremragende.

Lang eksponering

Den lange eksponeringstid i tidens fototeknink giver en fremragende dybdeeffekt og lejlighedsvis de slørede bevægelseslinier.

.

Komposition

Der findes tommelfinger-regler for komposition af billeder, som genier intuitivt bruger, og andre må lære. Fotos bliver ofte komponeret efter "reglen om tredjedele" eller "den gyldne proportion." Kort fortalt søger man i det komponerede billede og efter den første regel, at undgå at centrere motivet i den centrale tredjedel. Kristian Hude arbejder i sine billeder med kompositionen på mange punkter: linier, lys/skygge, vinkler og perspektiv. I mange gadebilleder tilføjer han en opstilling af lille gruppe børn, decentralt. Og skaber hermed sine karakteristiske kompositioner.

Reglen om tredjedele.
Opløsning, lys, dybde, lang eksponering.
”De Borchske Huse” i Bredgade, Roskilde, ca. 1905. Udsnit. 18x24 glasplade. Glaspladen er renset og billedfilen digitalt restaureret (og meget let retoucheret). De hvide pletter viste sig at være støv!
Opløsning, lys, dybde, lang eksponering.
Tilbage til forsiden